Medvesi Fotós Maraton

2014. október 11-12.

Gyakran ismételt kérdések

Published by Drexler Szilárd under , on péntek, február 21, 2014
Medves-fennsík
Folyamatosan frissül!

Honlap:
www.fotosmaraton.hu

Mennyi pénzt kell utalni az internetes regisztráláskor?
Semennyit. Az internetes regisztráció alapján látjuk az érdeklődés mértékét, illetve lehetőségünk nyílik arra, hogy friss információkat küldjünk az érdeklődőknek. A regisztrációs díjat a rendezvény időpontjában, a helyszínen kell fizetni.
Lehetőséget teremtünk, hogy támogassátok a rendezvényt min. 2000 Ft átutalással, amiért cserébe küldünk egy latino sapkát. Ennek az összegnek az átutalása nem feltétele a programon való részvételnek, nem azonos a regisztrációs díjjal.

A szállást, étkezést a rendezők biztosítják?
Nem. Viszont segítünk abban, hogy szállást és étkezési lehetőségeket találjatok. A regisztrációs díj befizetése után érvényesíthetitek a honlapunkon feltüntetett kedvezményeket, tehát kedvezményesen szállhattok meg és étkezhettek a Medves vidékén. Érdeklődjetek telefonon a szálláshelyeknél, önállóan foglaljátok le a szállást. Hely van bőven, most még. Pl. a salgótarjáni ifjúsági szállást nemrég újították fel, 120 férőhelyes tábor. Több szálláshely Salgóbányán található, a program információs központjától nem messze. A honlapon van egy folyamatosan bővülő térkép a helyszínekről. Amennyiben tanácsra, segítségre van szükségetek, keressetek bátran a honlapon található elérhetőségeken.
www.fotosmaraton.hu/node/28

Hogyan lehet érvényesíteni a kedvezményeket?
A helyszíni regisztráció és regisztrációs díj befizetése után egy karszalagot kaptok, amelyet a honlapon feltüntetett partnereink elfogadnak és adják a kedvezményeket.
Előbb tehát célszerű regisztrálni, majd után menni pl. a szálláshelyre.

Kell-e egyéb összeget befizetni a programokért?
Nem. A honlapon feltüntetett programokat biztosítjuk a regisztrációs díj befizetése után. Nem kell külön belépőket fizetni a helyszíneken, nincs az éjszakai fotózásnak külön díja stb. Amennyiben előfordul, hogy egy programért külön kell fizetni (a programváltozás jogát fenntartjuk, illetve beemelhetünk olyan elemet, amely gazdagítja a rendezvényt, de a rendelkezésünkre álló keretből nem tudjuk kigazdálkodni stb.), azt a programban feltüntetjük.
www.fotosmaraton.hu/node/29

Lesz sátrazási lehetőség?
Megteremtjük ennek a lehetőségét.

Meddig lehet regisztrálni? Mi van, ha közbejön valami és nem tudok elmenni a programra?
Az internetes regisztrációs lehetőséget folyamatosan biztosítjuk, lehetséges azonban, hogy ha a jelentkezők száma elér egy általunk meghatározott létszámot, lezárjuk ezt a lehetőséget. Ha nem tudsz regisztrálni, jelentkezz e-mail-ben az info@fotosmaraton.hu címen.
A regisztráció nem jelent senki részéről elkötelezettséget, nyugodtan visszamondhatod, ha mégsem tudsz jönni a programra.

Könnyen elérhetők a helyszínek?
A magyar oldalon a túrák indulása Salgóbánya és Eresztvény térségében lesz. A szállások többsége nincs messze. Úgy szervezzük, hogy senki ne maradjon le semmiről. Szlovák oldalon Fülek lesz a központ, a programok jelentős része a füleki várban zajlik.
Két esemény megközelítése saját autóval történik. Ezek a napkelte fotózások lesznek. Aki nem autóval érkezik, annak a szállítását megszervezzük.

Nehéz a terep?
Nem. A Medves-fennsík általunk bemutatott részei könnyen járhatók. A salgói várba egy meredek kaptató vezet fel, de nem leküzdhetetlen akadály kevésbé gyakorlott túrázóknak sem. A Mély-gödör túránk viszont közepesen nehéz, nehéz terepen zajlik, de érdemes lesz belevágni. A helyszínen bőséges információt adun erről.
A tavalyi évhez képest kevesebb gyaloglással oldjuk meg a túrákat, hiszen a napok is rövidebbek lesznek ősszel.

Miért ősszel rendezzük?
Ugrás a blogbejegyzésre!



Miért éppen ősszel?

Published by Drexler Szilárd under , , , , , on hétfő, február 17, 2014

A Medvesi Fotós Maratont 2014-ben ősszel, október 11-12-én rendezzük. "Miért éppen ősszel?" - teszik fel sokan a kérdést.
Egy kis visszatekintéssel kell kezdenünk. 2013-ban, június első napjaiban bonyolítottuk le a maratont. Az időjárás látszólag nem kedvezett nekünk,  volt részünk csendes esőben, felhőszakadásban...de ennek köszönhetően sikerült elkerülni, hogy legnagyobb rémálmunk, a vakító napsütés és a felhőtlen kék ég uralja a felvételeket. Hideg volt, igen, meg is áztunk, igen. Ezzel csak annyit szeretnénk érzékeltetni, hogy az időjárást nem lehet kiszámítani, valamint az sem elhanyagolható szempont, hogy ha a Medvesen fotózunk, akkor nincs rossz időjárás.
Október az egyik legszebb hónap a Medvesen. Az időjárás nem szélsőséges, gyakori a jó idő, szép ilyenkor a természet. Nem kell tehát ettől félni, és akkor sem kell megijedni, ha esik az eső.

Egy hidegfront után fotózzuk a naplementét? Ez lesz:


Egy kis köd üli meg a völgyeket? Sebaj!

Tiszta lesz az idő napközben? Fotózhatjuk a Magas-Tátrát a salgói várról.
 

Köd gomolyog? Ne essetek kétségbe!

Esik némi korai hó? Na és?

Kicsit nagyobb lesz a köd, mint terveztük? Nem baj!

Csak reggel lesz némi pára? Akkor sem esünk kétségbe.

Hűvös lesz az éjszaka, de tiszta lesz az ég? Ez csak jó nekünk.


Befut egy kis éjszakai pára? Megoldjuk.

Meleg lesz éjszaka és jó idő? Akkor elengedjük magunkat egy kicsit.

Esőre áll? Ekkor jól mutatnak a páncélos vitézek.

Sok programmal várunk benneteket! Készítsétek el itt a legjobb fotóitokat!